Τρίτη, Απριλίου 14, 2009

Επτά σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σας σάς αγαπάει

Όταν η Τζεν Χάρινγκτον ήταν έγκυος, οι άνθρωποι της έλεγαν ότι σύντομα θα ερωτεύονταν όπως ποτέ πριν. Δεν καταλάβαινε τι εννοούσαν μέχρι που γέννησε το γιο της. Μόλις τον είδε ένα συναίσθημα λατρείας την κατέλαβε. «Ήταν σαν να μην είχα ζήσει τίποτα πριν αντικρίσω το μωρό μου», είπε. Ο δεσμός ανάμεσα στους γονείς και το παιδί είναι ένας από τους ισχυρότερους στη φύση. Οι έρωτες έρχονται και παρέρχονται, αλλά ο δεσμός με το παιδί κρατάει για μια ολόκληρη ζωή, και προφανώς όχι επειδή απολαμβάνετε την προοπτική να του αλλάζετε συνέχεια πάνες.

Η αγάπη που νιώθουμε για το παιδί μας δεν είναι μόνο κάτι το διανοητικό ή το πολιτιστικό. Είναι κομμάτι της κατασκευής μας. Είτε μαμά είτε μπαμπάς, είτε φυσικός είτε θετός γονέας, έχετε εξίσου τις προδιαγραφές να φτιάξετε ισχυρούς δεσμούς με το παιδί σας, όπως και το παιδί είναι εξίσου έτοιμο να συνδεθεί μαζί σας. Για πολλά χρόνια οι επιστήμονες και οι ειδικοί της παιδικής ανάπτυξης έκαναν μελέτες οι οποίες αποκάλυψαν γοητευτικές λεπτομέρειες για το δεσμό που αναπτύσσεται μεταξύ γονέων και παιδιών. Τα ευρήματά τους βοηθούν να εξηγήσουμε γιατί τα μωρά είναι τόσο “εθιστικά” και γιατί αγαπάμε τα παιδιά μας τόσο πολύ ακόμα και όταν μεγαλώσουν – παρά τα ξεσπάσματά τους, τους καβγάδες κι όλα αυτά. Ο δεσμός με το παιδί αλλάζει με τα χρόνια, αλλά η σημασία του δεν ξεθωριάζει ποτέ.

Εγκυμοσύνη: αγάπη πριν κι από την πρώτη ματιά

Μην εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε ότι αγαπάτε το μωρό σας πριν ακόμη γεννηθεί. Όσοι πλησιάζουν να γίνουν γονείς καταλαμβάνονται συχνά από ένα πανίσχυρο μείγμα ισχυρών συναισθημάτων και προσμονής. Τα συναισθήματα αυτά προετοιμάζουν το έδαφος για την ανάπτυξη της σχέσης με το παιδί. Όταν είστε έγκυος πανίσχυρες ορμόνες προετοιμάζουν επίσης το έδαφος για την ανάπτυξη του δεσμού σας με το παιδί. Το ίδιο κάνουν και οι κλωτσιές του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, που ενισχύονται καθώς περνούν οι εβδομάδες. Καθώς πλησιάζει η μέρα του τοκετού, ο εγκέφαλός σας αρχίζει και παράγει όλο και περισσότερη ωκυτοκίνη, μια ορμόνη που κυριολεκτικά «βγάζει» τη μητέρα από μέσα σας. Γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης», η ωκυτοκίνη θεωρείται υπεύθυνη για τη μητρική συμπεριφορά στα ζώα, από τους ποντικούς ως τους πιθήκους. Στις εγκύους η κύρια δουλειά της ωκυτοκίνης είναι να μειώνει το στρες που προκαλεί η προσμονή για τη νέα άφιξη. Η ωκυτοκίνη προσέλκυσε σοβαρό επιστημονικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια.

Οι μελέτες σε ζώα υποδεικνύουν ότι διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλους τους τύπους κοινωνικών συμπεριφορών, από τη φροντίδα των βρεφών μέχρι το σχηματισμό μακροχρόνιων σχέσεων. Τα ζώα που δεν παράγουν ωκυτοκίνη τείνουν να αγνοούν τα μικρά τους και αλλάζουν ταίρι κάθε εποχή. Τα είδη που παράγουν ωκυτοκίνη τείνουν να είναι αφοσιωμένοι γονείς και σχηματίζουν μακροχρόνιους δεσμούς με τους ερωτικούς τους συντρόφους. Έτσι όταν το σώμα σας αρχίζει να παράγει ωκυτοκίνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι σαν η αγάπη να τρέχει κυριολεκτικά στις φλέβες σας. Το μωρό αναπτύσσει δεσμό μαζί σας ήδη από τη μήτρα. Οι μελέτες δείχνουν ότι η καρδιά του χτυπά πιο γρήγορα στον ήχο της φωνής σας. Είναι κάτι που το διεγείρει και το ανακουφίζει ταυτόχρονα, και τώρα και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Ο μπαμπάς, ο δεύτερος γονέας σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι ή ο θετός γονέας που περιμένει το μωρό του δεν δοκιμάζουν την ίδια ορμονική έκρηξη και φυσική εγγύτητα με το αναπτυσσόμενο μωρό όπως οι έγκυες γυναίκες. Όμως δεν πρέπει να ανησυχούν. Μπορούν να δημιουργήσουν επίσης ισχυρούς δεσμούς με το παιδί τους. Τα μωρά και τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν την ικανότητα να αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς με όποιον τα φροντίζει και ανταποκρίνεται στις φυσικές και συναισθηματικές τους ανάγκες. Η θεωρία της σύνδεσης, που αποτελεί την καθοδηγητική ψυχολογική αρχή των ανθρώπινων σχέσεων, λέει ότι οι άνθρωποι όλων των ηλικιών συνδέονται βαθιά με εκείνους που τους παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας και υποστήριξης. Και ποτέ δεν χάνουν την ικανότητα και την επιθυμία τους να αναπτύσσουν τέτοιους δεσμούς, κι ο καθένας που φροντίζει ένα παιδί συνδέεται μαζί του κι αυτό με εκείνον.

Εσείς και το μωρό σας: εθισμένοι στην αγάπη

Κατά τη διάρκεια του τοκετού ένας χείμαρρος ωκυτοκίνης πλημμυρίζει τον εγκέφαλο και το αίμα της γυναίκας που γεννάει. Ανάμεσα στα άλλα, αυτή η ορμόνη προκαλεί επίσης τις συσπάσεις της μήτρας και βοηθά στην γαλακτοφορία. Δουλεύει τόσο καλά ώστε οι γιατροί συχνά χορηγούν πιτοκίνη στις γυναίκες, μια συνθετική μορφή ωκυτοκίνης, για να προκαλέσουν τοκετό. Ως νέα μητέρα, κυριολεκτικά κολυμπάτε στην ωκυτοκίνη τη στιγμή που για πρώτη φορά παίρνετε το μωρό στην αγκαλιά σας. Η ορμόνη αυτή σας βοηθά να ξεπεράσετε την εξάντληση και τον πόνο του τοκετού και σας δίνει ένα αίσθημα ευφορίας και έντονης αγάπης.

Σύμφωνα με την παιδίατρο Μάρσαλ Κλάους, η επίδραση της ωκυτοκίνης είναι τόσο ισχυρή που βοηθά να εξηγήσουμε γιατί δεν εγκαταλείπονται μωρά στα νοσοκομεία που επιτρέπουν στις μητέρες να κρατήσουν το παιδί τους την πρώτη ώρα μετά τον τοκετό. Αλλά και οι νέοι πατέρες είναι ευάλωτοι στη μαγική φύση των μωρών – ή την επίδραση της ωκυτοκίνης. Όπως οι μητέρες, έτσι και οι πατέρες πλημμυρίζουν από την ορμόνη της αγάπης όταν βλέπουν το μωρό τους για πρώτη φορά. Αυτό βοηθά στην ερμηνεία των απρόσμενων συναισθημάτων που μερικές φορές πλημμυρίζουν τους μπαμπάδες στην αίθουσα του τοκετού. Ο Στιβ Μπράντλεϊ λέει ότι ποτέ δεν είχε σκεφτεί ιδιαίτερα την πατρότητα, ακόμα κι όταν η γυναίκα του μπήκε στο τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης. Και σίγουρα δεν περίμενε να βάλει τα κλάματα τη στιγμή της γέννησης της κόρης του. Αλλά τα δάκρυα άρχισαν να τρέχουν. «Είχα μάλλον μια άρνηση, αλλά καθώς το μωρό έβγαινε, με το πρόσωπο προς τα πάνω, κοίταξε πρώτα εμένα», λέει. Οι νέοι μπαμπάδες δοκιμάζουν κι άλλες δραματικές βιολογικές αλλαγές. Μια καναδική μελέτη του 2001 διαπίστωσε ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης των ανδρών τείνουν να πέφτουν κατακόρυφα – τουλάχιστον για μερικούς μήνες – αφότου γίνονται πατέρες για πρώτη φορά. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι ορισμένοι άνδρες αρχίζουν να παράγουν επιπλέον οιστρογόνα και ίσως αυτό να αποτελεί το σαφέστερο σημάδι της μετασχηματιστικής δύναμης της πατρότητας.

Σύμφωνα με την Νταϊάνα Βιτ, νευροεπιστήμονα στο αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, τα πρόσθετα οιστρογόνα καθιστούν το εγκέφαλο πιο ευαίσθητο στην ωκυτοκίνη και βοηθούν ίσως τους πατέρες να γίνουν πιο αγαπησιάρηδες και προσεκτικοί. Η ωκυτοκίνη δεν είναι όμως το μόνο χημικό της αγάπης. Η ντοπαμίνη αποτελεί την κύρια ορμόνη που συνδέεται με την αναγνώριση της ευχαρίστησης από τον εγκέφαλο και διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του πρώιμου δεσμού μεταξύ γονιού και παιδιού. Όπως κρατάτε ή παίζετε με το μωρό, και οι δυο σας πλημμυρίζετε από ντοπαμίνη. Κι όσο εσείς απολαμβάνετε τα υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης, η ντοπαμίνη βοηθά και το μωρό να συνδεθεί συναισθηματικά μαζί σας. Το 2004 μια ομάδα Ιταλών ερευνητών κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό κάνοντας παρατηρήσεις σε μωρά ποντικών. Τα μωρά πουν στερούνταν ντοπαμίνης δεν ενδιαφέρονταν για το αν η μητέρα τους ήταν ή όχι κοντά τους. Αυτή ήταν η πιο ισχυρή ένδειξη ότι η ντοπαμίνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σύνδεση μεταξύ μητέρας και παιδιού. Αλλά και οι θετοί γονείς απολαμβάνουν τα αυξημένα επίπεδα ωκυτοκίνης και ντοπαμίνης όταν είναι κοντά στα παιδιά τους, όπως και όλα τα παιδιά που κατακλύζονται από ντοπαμίνη όταν είναι κοντά στους γονείς τους. Παρεμπιπτόντως, η ντοπαμίνη είναι αυτό που προκαλεί το αίσθημα ευφορίας σε όσους χρησιμοποιούν ναρκωτικά. Κατά μία άποψη λοιπόν οι εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες κυνηγούν απλώς το συναίσθημα που ιδανικά αναπτύσσεται μεταξύ γονέων και παιδιών. Η γονεϊκή αγάπη όμως είναι απολύτως υγιής.

Κι αν ο δεσμός δεν έρθει αμέσως;

Ένα 30% των νέων μητέρων δεν ερωτεύονται αμέσως τα μωρά τους, συνήθως επειδή το παιδί ή ο τοκετός δεν ήταν αυτό που περίμεναν. Η απογοήτευση, το στρες και η εξάντληση μπορεί να αναστείλουν τις ορμόνες της αγάπης αλλά μόνο προσωρινά. Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων αναπτύσσουν δεσμό με τα παιδιά τους μέσα στους λίγους πρώτους μήνες.

Η Κάρι Χουκ, μητέρα τριών παιδιών, δεν είχε την ευκαιρία να δεθεί με το πρώτο παιδί της αμέσως. Μετά από έναν πολύωρο και εξοντωτικό τοκετό, διαπιστώθηκε ότι το μωρό είχε λίγο αμνιακό υγρό στους πνεύμονες και οι νοσοκόμες της το πήραν. Δεν μπορούσε να κρατήσει ή να κανακέψει το μωρό κι όταν της το έφεραν, μετά από 8-10 ώρες. Και της ήταν πολύ δύσκολο να συνδεθεί με αυτό το πακέτο που ούρλιαζε μέσα στην αγκαλιά της. “Νόμιζα πως αμέσως μόλις γεννήσεις και δεις το μωρό σου το ερωτεύεσαι. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έπρεπε να καταβάλω προσπάθεια για να μην το στραγγαλίσω”. Ξαφνικά, δεν ήταν σίγουρη ότι ήταν έτοιμη να γίνει μητέρα. Η Κάρι Χουκ λέει συχνά αυτήν την ιστορία σε άλλες μητέρες που ανησυχούν για το δεσμό τους με τα μωρά τους. Όμως πρόκειται για μια ιστορία με χάπι εντ: όταν το μωρό έπαψε να φωνάζει, η Κάρι ένιωσε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και η γιορτή της αγάπης ξεκίνησε. Αν δεν μπορείτε να πάρετε το παιδί σας αγκαλιά αμέσως μετά τον τοκετό μην απελπίζεστε. Οι θετοί γονείς, οι γονείς των μωρών που γεννιούνται πρόωρα, ή οι μητέρες που έχουν επιπλοκές στον τοκετό και όλοι όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να περάσουν αρκετό χρόνο με τα μωρά τους αμέσως μετά τον τοκετό θα έχουν πολύ χρόνο μετά για να τα αγαπήσουν. Αν όμως το μωρό σας γεννήθηκε πρόωρα και πρέπει να περάσει μερικές μέρες ή και βδομάδες στη θερμοκοιτίδα, προσπαθήστε να είστε μαζί του και να το αγγίζετε όσο περισσότερο μπορείτε, και για το δικό σας και για το δικό του καλό.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το σωματικό άγγιγμα του γονέα είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για τα πρόωρα βρέφη. Το άγγιγμα του πατέρα μπορεί να είναι τόσο καθησυχαστικό όσο το άγγιγμα της μητέρας. Μια μελέτη για τα πρόωρα γεννημένα βρέφη σε εντατική μονάδα νεογνών έδειξε ότι η προσοχή του μπαμπά έχει σημαντικά και μακροχρόνια οφέλη για το μωρό. Τα μωρά που τα επισκέπτεται καθημερινά ο μπαμπάς τους παίρνουν περισσότερο βάρος στο νοσοκομείο. Έχουν επίσης καλύτερη συναισθηματική εξέλιξη κατά τους πρώτους 18 μήνες της ζωής τους, ίσως επειδή συνεχίζουν να προσελκύουν πολλή προσοχή και στο σπίτι. Αν λοιπόν γεννάτε με καισαρική και δεν μπορείτε να κρατήσετε το παιδί σας αμέσως μετά τον τοκετό, δώστε το στο σύντροφό σας. Μια μελέτη του 2007 για μωρά που γεννήθηκαν με καισαρική διαπίστωσε ότι το άγγιγμα του μπαμπά μειώνει το κλάμα των νεογνών και τα βοηθά να αποκοιμηθούν. Η αγάπη αναπτύσσεται με τον καιρό – και για σας και για το μωρό σας. Αν είστε μαζί τις πρώτες ώρες της ζωής του, θα δείτε ότι μπορεί να σας κοιτάξει στα μάτια για να θυμηθεί το πρόσωπό σας, ή τέλος πάντων μια θολή εικόνα του προσώπου σας. Μετά από λίγο καιρό τα πρώτα του χαμόγελα θα βοηθήσουν και τους δύο σας να συνδεθείτε. Μια μελέτη δημοσιευμένη το 2008 διαπίστωσε ότι όταν οι μαμάδες κοιτούν τις φωτογραφίες των μωρών τους που χαμογελούν, ο εγκέφαλός τους εμφανίζει αυξημένη δραστηριότητα στις περιοχές που σχετίζονται με την ντοπαμίνη, την ορμόνη της ευχαρίστησης. Παρ' όλα αυτά, μόνο όταν το μωρό σας συμπληρώσει τους επτά ή οκτώ μήνες, θα αρχίσει να αναπτύσσει ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με εσάς και τα άλλα σημαντικά πρόσωπα στη ζωή του. Θα νοιάζεται πολύ για τους ανθρώπους που το φροντίζουν όταν κλαίει και το ταΐζουν όταν πεινάει, θα σας ψάχνει όταν θα βγαίνετε από το δωμάτιο και θα είναι ευτυχισμένο όταν θα επιστρέφετε. Δεν πρόκειται ακριβώς για αγάπη όπως την ορίζουν οι ενήλικες, αλλά είναι το πιο δυνατό συναίσθημα που γνωρίζει. Και κάτι ακόμη: δεν υπάρχει περίπτωση να κακομάθετε ένα μωρό δίνοντάς του πολλή αγάπη, προσοχή και φροντίδα. Όταν φροντίζετε το παιδί σας οικοδομείτε θεμέλια εμπιστοσύνης και αγάπης που θα κρατήσουν για μια ζωή.

Παιδιά: είναι οι εκρήξεις τους σημάδι αγάπης;

Ο δεσμός ανάμεσα σε σας και το παιδί σας θα μεγαλώνει καθώς θα μεγαλώνει κι αυτό. Ακόμα κι αν φωνάζει ή μουτρώνει πολύ, όλα αυτά δεν είναι παρά μια δοκιμασία της εγγύτητας σας. Τα ξεσπάσματα των παιδιών είναι κάτι σαν τους καβγάδες των εραστών. Προκαλούν όλη αυτή την ταραχή επειδή σας αγαπούν πάρα πολύ. Με άλλα λόγια το παιδί σας δεν θα απογοητεύονταν ούτε θα θύμωνε τόσο αν δεν σας εμπιστευόταν τόσο. Όμως όσο κι αν σας τρελαίνουν οι συμπεριφορές του, μην ανησυχείτε ότι θα πάψετε να το αγαπάτε. Για μια ακόμη φορά η βιολογία είναι με το μέρος σας. Βρετανοί ερευνητές εξέτασαν τον εγκέφαλο είκοσι μητέρων καθώς κοίταζαν φωτογραφίες των παιδιών τους και διαπίστωσαν ότι το τμήμα του εγκεφάλου που δραστηριοποιούνταν ισχυρά ήταν εκείνο που ελέγχει την ευχαρίστηση, το ίδιο που συμμετέχει στη ρομαντική αγάπη. Αντίθετα, το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την κρίση και την άσκηση κριτικής παρέμενε εντελώς ανενεργό. Το παιδί σας έχει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Αλλά δεν καταλαβαίνει την έννοια της αγάπης με τον τρόπο των ενηλίκων. Τα μικρά παιδιά λένε συχνά αυτή τη λέξη για διάφορα πράγματα. Μπορεί να λέει ότι αγαπάει εσάς, αλλά ότι αγαπάει και τα βιβλία του, τα παιχνίδια του ή τις σοκολάτες. Ακόμη και έτσι δεν πρέπει να ανησυχείτε για τη θέση σας στον κόσμο του. Ξέρει πολύ καλά πόσο σημαντική είστε κι αν χτυπήσει ή θέλει ντάντεμα, δεν πηγαίνει στα παιχνίδια του ούτε στις σοκολάτες. “ Τα παιδιά θέλουν βοήθεια από εκείνους τους ανθρώπους που εμπιστεύονται περισσότερο”, λέει η Μπρόνγκαρτ Ρίκερτ, ψυχολόγος του πανεπιστημίου της Νοτρ-Νταμ. Και να λοιπόν εφτά σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σας σας αγαπάει

  • Όταν είναι νεογέννητο, καρφώνει τα μάτια του στα δικά σας - προσπαθεί πραγματικά να απομνημονεύσει το πρόσωπό σας. Δεν καταλαβαίνει τίποτα άλλο από τον κόσμο, αλλά ξέρει ότι είστε σημαντική.
  • Το μωρό σας ανησυχεί για σας όταν δεν σας βλέπει κάπου γύρω του. Συμπληρώνοντας τους οκτώ με δώδεκα μήνες, αρχίζει να συνοφρυώνεται όταν βγαίνετε από το δωμάτιο και χαμογελά όταν γυρνάτε.
  • Το μικρό σας έχει ξεσπάσματα οργής. Αυτές οι φωνές δεν σημαίνουν ότι έπαψε να σας αγαπά. Δεν θα ήταν τόσο πληγωμένο και θυμωμένο αν δεν σας εμπιστευόταν τόσο πολύ.
  • Το μικρό σας έρχεται σε σας για βοήθεια όταν πέφτει και χτυπάει ή νιώθει λυπημένο. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν καταλαβαίνουν καλά την έννοια του “αγαπώ” αλλά οι πράξεις τους μιλούν περισσότερο από τα λόγια τους.
  • Το παιδί σας, νήπιο πια, σας δίνει ένα λουλούδι από τον κήπο, μια ζωγραφιστή καρδιά, μια ωραία πέτρα ή κάποιο άλλο δώρο.
  • Το παιδί σας θέλει την επιδοκιμασία σας. Θα αρχίσει τώρα να συνεργάζεται περισσότερο στο σπίτι και θα ψάχνει για ευκαιρίες να σας εντυπωσιάσει. “Κοίταξέ με” είναι η τυπική του φράση για να αιχμαλωτίσει την προσοχή σας.
  • Το παιδί σας πάει σχολείο και σας εμπιστεύεται τα μυστικά του, το πρώτο του αίσθημα ή την πιο δύσκολη στιγμή του. Είστε ακόμη η έμπιστή του, κι ας αποφεύγει τις αγκαλιές σας δημόσια.
Πηγή: yourbaby.gr

Παρασκευή, Απριλίου 10, 2009

Μερικά απίθανα κόλπα στο μπιλιάρδο

Δείτε μερικά απίθανα κόλπα στο μπιλιάρδο από έναν πραγματικά φανταστικό παίκτη ....




http://www.youtube.com/watch?v=RljRmb7iUWc

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2009

Οι αρετές των Ελλήνων

Ὅταν ὁ Θεός δημιούργησε τά ἔθνη, ἔδωσε στό κάθε εθνος ἀπό δυό ἀρετές.
Ἔτσι, ἔκανε τούς Ἀμερικάνους τακτικους καί νομοταγεῖς, τούς Γερμανούς ἀποφασιστικούς καί μελετηρούς, τούς Ἰάπωνες ἐργατικούς κι ὑπομονετικούς. Για τούς Ἕλληνες εἶπε:
-Θα εῖναι ἔξυπνοι, τίμιοι καί θά δουλεύουν στό δημόσιο.
Ὅταν τελείωσε τήν δημιουργία του Κόσμου τόν πλησίασε Ἀρχάγγελος Γαβριήλ καί τοῦ εἶπε:
-Κύριε, ἔδωσες σέ ὅλα τά ἔθνη απο δυό ἀρετές ἀλλά στούς Ἕλληνες ἔδωσες τρεῖς. Αὐτό θά τούς κάνει πολύ ισχυρους καί θά διαταράξει τίς ἰσορροπίες πάνω στήν γῆ.
-Ἔχεις δίκιο Γαβριήλ, εἶπε ὀ Κύριος, στάθηκα ἀπρόσεχτος κι αὐτή μου ἡ ἀπροσεξία θά κάνει τούς Ἕλληνες να κυριαρχήσουν σέ ὄλον τόν κόσμο. Κάτι πρέπει νά κάνω ἀλλά δέν μπορῶ να ανακαλέσω τίς ἀρετές πού τούς ἔδωσα... Τό βρῆκα. Θά παραμείνουν καί οἱ τρεις αρετές ἀλλά κάθε Ἕλληνας θά μπορεῖ νά κάνει χρήση μόνο τῶν δυό.
Κι ἔτσι κι ἔγινε.
Ἀπό τότε ἄν ἕνας Ἕλληνας εἶναι τίμιος και δουλεύει στό δημόσιο δέν εἶναι ἔξυπνος, ἄν εἶναι ἔξυπνος καί δουλεύει στο δημόσιο δέν εἶναι τίμιος, κι ἄν εἶναι ἔξυπνος καί τίμιος δέν δουλεύει στο δημόσιο.

το πήρα από τον Μιχάλη

Γυναικείες ατάκες που άλλαξαν την ροή της ιστορίας

- Εύα: Μωρό μου; Να σου καθαρίσω ένα μηλαράκι;
- Πηνελόπη: «Και μην τολμήσεις να έρθεις αν δεν μου βρεις την ενυδατική κρέμα που σου έγραψα στον πάπυρο.
- Μήδεια: Αν πεινάσεις, έχει φαγητό στον φούρνο. Εγώ και τα παιδιά θα αργήσουμε.
- Η μητέρα του Πόντιου Πιλάτου: Άντε τελείωνε! Πλύνε τα χέρια σου και έλα να φας πριν κρυώσει το φαγητό.
- Η γυναίκα του Ιούδα: Μωρό μου, είδα έναν υπέροχο χιτώνα. Μόνο τριάντα αργύρια!
- Εύα Μπράουν, σύντροφος Χίτλερ:" Τζουτζούκο μου αυτά τα σαπουνάκια Μασσαλίας μου ξηραίνουν το δέρμα και δεν κάνουν αφρό...
- Τζάκι Κέννεντι (ΗΠΑ, 1963): Αγάπη, σήμερα λέω να πάρουμε το κάμπριο.
- Κυρία Ούλμπριχτ, ανατολικήΓερμανία, 1961: Και ποιος είναι δηλαδή ο Μάο να έχει τείχος και εμείς όχι;
- Δέσποινα Παπαδοπούλου, Ελλάδα, 1973: Γιώργο ο αχαϊρευτος ο γιος μας πάλι δεν πέρασε στο Πολυτεχνείο. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να μπει!
- Η γυναίκα του Μπίν Λάντεν: Οσάμα, θα πάω στην Νέα Υόρκη με την μαμά, αλλά με διαφορετικές πτήσεις.

το πήρα από τον Μιχάλη

Τρίτη, Απριλίου 07, 2009

Και ο... καλύτερος Εραστής

Επιτέλους βρέθηκε απάντηση για το ποίος είναι ο καλύτερος εραστής του κόσμου!!!
Είναι ο Ύπνος. Ναι και όμως είναι αλήθεια. Γιατί:
-Τους παίρνει όλους!!!!
-Σε παίρνει κάθε μέρα!!!!
-Μπορεί να σε πάρει πάνω από 1 φορά την μέρα!!!
-Σε παίρνει για πολλές ώρες!!!
-Του αρέσουν τα ομαδικά (μας πήρε ο ύπνος όλους μαζί)!!!!!
-Δεν τον ενοχλεί το μέρος (με παίρνει ο ύπνος όπου να 'ναι)!!!!!
-Αν δεν σε πάρει στεναχωριέσαι (Δεν με παίρνει ο ύπνος)!!!!!
-Έχει ιαματικές ικανότητες (με πήρε ο ύπνος και συνήλθα)!
-Είναι ύπουλος (μόλις έκλεισα τα μάτια με πήρε ο ύπνος)!!!!
-Ανυπομονείς να σε πάρει (Πότε θα με πάρει ο ύπνος)!!!!
-Αν σε πάρει για πολλές ώρες είσαι πιασμένος!!
-Σε παίρνει όποτε θέλεις!!!
-Πολλές φορές μας προτρέπουν να τον πάρουμε (ξάπλωσε να σε πάρει ο ύπνος)!!!
-Ζηλεύουμε αν τον παίρνουν μόνο οι άλλοι ( σε πήρε ο ύπνος, και τον πήρα και εγώ λιγάκι)!!!

ΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ!!!

Αγαπητό PC- Solutions,
Πέρσι,έκανα αναβάθμιση από το Αρραβωνιαστικός 5.0 στο Σύζυγος 1.0 και παρατήρησα πως το νέο πρόγραμμα άρχισε να κάνει αναπάντεχες αλλαγές στα λογιστικά φύλλα, περιορισμένη πρόσβαση στις εφαρμογές λουλουδιών και χρυσαφικών που παλιότερα, στην έκδοση Αρραβωνιαστικός 5.0, δούλευαν απρόσκοπτα.
Επίσης, το Σύζυγος 1.0 απεγκατέστησε πολλά άλλα πολύτιμα προγράμματα όπως το Ρομαντικός Περίπατος 9.9 και εγκατέστησε ανεπιθύμητα Popups, όπως τα Champions League 5.0 και Κυριακή στα Γήπεδα 8.0.
Το Διάλογος 1.3 δεν τρέχει πια ενώ το Καθαριότητα 2.6 προκαλεί κολλήματα και κατάρρευση του συστήματος.
Προσπάθησα να τρέξω το Μουρμούρα 5.3 GOLD edition.... αλλά εις μάτην.
Μια απελπισμένη γυναίκα.

AΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ:
Αγαπητή Απελπισμένη γυναίκα:
Έχε υπ' όψιν πως το Αρραβωνιαστικός 5.0 είναι ψυχαγωγικό πακέτο ενώ το
Σύζυγος 1.0 είναι λειτουργικό σύστημα, με απαιτήσεις από τον χρήστη.
Προσπάθησε να δώσεις την εντολή C:Nomiza_pws_me_agapouses.exe και εγκατάστησε το Δάκρυα 6.2 σε original έκδοση.
Λογικά, το Σύζυγος 1.Ο θα εκκινήσει αυτόματα τις εφαρμογές Ενοχή 3.0 και Λουλούδια 7.0 σε random λειτουργία.
ΠΡΟΣΟΧΗ
* Υπερβολική χρήση του παραπάνω προγράμματος μπορεί να προκαλέσει την κλήση των screen saver Κατσούφικη Μουγκαμάρα 2.5 και Μπύρα 6.1 (Το Μπύρα 6.1 ίσως προκαλέσει την αναπαραγωγή WAV αρχείων τύπου 'Δυνατό ροχαλητό', που καταργούνται μόνο με επανεκκίνηση).
* Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει εγκατάσταση του Πεθερά 1.0 και μην σκεφτείτε καν να τρέξετε τα βοηθητικά αρχεία Εραστής 2005 BETA καιΓκόμενος 3.8 unregisterd (δεν είναι συμβατά με το Σύζυγος 1.0 και μπορεί να προκαλέσουν κατάρρευση του συστήματος και πλήρη καταστροφή του λειτουργικού)..
Συνοψίζοντας, το Σύζυγος 1.0 είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, αν και με περιορισμένη μνήμη που χρειάζεται κάποιο διάστημα για να εμπεδώσει μερικές καινούριες εφαρμογές.
Σκεφτείτε σοβαρά την απόκτηση συνοδευτικών προγραμμάτων που θα βελτιώσουν την απόδοση του σημαντικά. Συστήνουμε το Ζεστό Φαΐ 3.0 με autoupdate με την επιλογή 'εκτέλεση κατά την εκκίνηση'
Με εκτίμηση - Ο admin ZOIN

Το πήρα από τον Θραψανιώτη

Κυριακή, Απριλίου 05, 2009

Η απόσταση της καρδιάς

Μια μέρα, ένας σοφός Ινδός έκανε την παρακάτω ερώτηση στους μαθητές του:

-Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;

-Γιατί χάνουν την ηρεμία τους απάντησε ο ένας.

-Μα γιατί πρέπει να ξεφωνίζουν παρότι ο άλλος βρίσκεται δίπλα τους; ξαναρωτά ο σοφός.

-Ξεφωνίζουμε, όταν θέλουμε να μας ακούσει ο άλλος

είπε ένας άλλος μαθητής.

Και ο δάσκαλος επανήλθε στην ερώτηση:

-Μα τότε δεν είναι δυνατόν να του μιλήσει με χαμηλή φωνή;

Διάφορες απαντήσεις δόθηκαν αλλά.. καμία δεν ικανοποίησε τον δάσκαλο..

-Ξέρετε γιατί ουρλιάζουμε κυριολεκτικά όταν είμαστε θυμωμένοι;

Γιατί όταν θυμώνουν δύο άνθρωποι, οι καρδιές τους απομακρύνονται πολύ… και για να μπορέσει ο ένας να ακούσει τον άλλο θα πρέπει να φωνάξει δυνατά, για να καλύψει την απόσταση…

Όσο πιο οργισμένοι είναι, τόσο πιο δυνατά θα πρέπει να φωνάξουν για να ακουστούν. Ενώ αντίθετα τι συμβαίνει όταν είναι ερωτευμένοι; Δεν έχουν ανάγκη να ξεφωνήσουν, κάθε άλλο, μιλούν σιγανά και τρυφερά.

Γιατί;

Επειδή οι καρδιές τους είναι πολύ πολύ κοντά. Η απόσταση μεταξύ τους είναι ελάχιστη. Μερικές φορές είναι τόσο κοντά που δεν χρειάζεται ούτε καν να μιλήσουν... παρά μονάχα ψιθυρίζουν. Και όταν η αγάπη τους είναι πολύ δυνατή δεν είναι αναγκαίο ούτε καν να μιλήσουν, τους αρκεί να κοιταχθούν. Έτσι συμβαίνει όταν δύο άνθρωποι που αγαπιούνται πλησιάζουν ο ένας προς τον άλλον.

Στο τέλος ο Σοφός είπε συμπερασματικά:

-Όταν συζητάτε μην αφήνετε τις καρδιές σας να απομακρυνθούν, μην λέτε λόγια που σαν απομακρύνουν, γιατί θα φτάσει μια μέρα που η απόσταση θα γίνει τόσο μεγάλη που δεν θα βρίσκουν πια τα λόγια σας τον δρόμο του γυρισμού.

Πήρα από τον Μιχάλη

Πως πολλαπλασιάζουν οι Κινέζοι


Ο πολλαπλασιασμός είναι σίγουρα μια από τις δύσκολες πράξεις (μαζί με τη διαίρεση), ιδίως αν πολλαπλασιάσουμε διψήφιους, τριψήφιους κλπ. Οι Κινέζοι βρήκαν έναν ωραίο γραφικό τρόπο προσέγγυσης και λύσης του προβλήματος! Δείτε το βιντεο και θα καταλάβετε... Και δουλεύει και για πιο δύσκολες περιπτώσεις, αν και εκεί ίσως βολεύει καλύτερα ο κλασσικός τρόπος που μάθαμε στο Δημοτικό!

από τις Αριστο-τέλειες γυναίκες

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2009

Διάλογοι από τον Αρκά

Το σκηνικό γνωστό.Έχουμε δυο σπουργίτια,τον μπαμπά και τον γιο. Η μαμά τους εγκατέλειψε (ήταν λίγο σουρλουλού). Η σχέση των δυο βασίζεται σε αμοιβαία αισθήματα αντιπάθειας.

Σκηνή 1η

Μπαμπάς: Ξέρω ότι είμαι πολύ ελαστικός μαζί σου, αλλά το κάνω επειδή νιώθω φοβερές τύψεις απέναντι σου.
Μικρός : Γιατί;
Μπαμπάς: Γιατί δεν μεγαλώνεις σωστά και φταίω εγώ γι' αυτό...Είμαι αδύναμος χαρακτήρας και έκανα λάθη στη ζωή μου που τώρα τα πληρώνεις εσύ.
Εγώ φταίω που μας παράτησε η μητέρα σου, εγώ φταίω που εσύ ζεις σε διαλυμένη οικογένεια, εγώ φταίω για όλα τα ψυχολογικά τραύματα που μπορεί να σου δημιουργήσει αυτό...
Μικρός : Δεν φταις εσύ μπαμπά... για όλα φταίει αυτή η ηλίθια που έκανε παιδί!
Μπαμπάς: Μη μιλάς έτσι για τη μητέρα σου!
Μικρός : Για τη δική σου μητέρα μιλάω...


------------------------- ------------------------- ------------------------- -

Σκηνή 2η

Είναι βράδυ, γιος και πατέρας κάθονται σε μια ταράτσα και βλέπουν τ' αστέρια.

Μπαμπάς: Κοίτα πόσο όμορφα φαίνονται τ' αστέρια απόψε! Κάθε φορά που κοιτάζω τ' αστέρια σκέφτομαι πόσο απελπιστικά μικροί και ασήμαντοι είμαστε μέσα στην ασύλληπτη απεραντοσύνη του σύμπαντος. Μετά όμως σκέφτομαι ότι είμαστε κι εμείς κομμάτια αυτού του σύμπαντος και τότε βλέπω κάτι απ'το μεγαλείο του απείρου να περνάει και σ' εμάς, βλέπω κάτι απ'την αιωνιότητα του να μας αγγίζει! Δεν το βλέπεις κι εσύ αυτό;
Μικρός : Απ'δω που κάθομαι όχι.


------------------------- ------------------------- ------------------------- -

Σκηνή 3η

Μικρός : Μπαμπά, έλα να παίξουμε την κοκκινοσκουφίτσα! Εγώ θα κάνω την κοκκινοσκουφίτσα κι εσύ θα κάνεις τον κακό λύκο. Εντάξει;
Μπαμπάς: Μμ; Εντάξει.Γιατί όχι;
Μικρός : Λοιπόν, εδώ θα είναι, λέει, δάσος κι εγώ θα περπατάω αμέριμνη, κι εσύ θα με σταματήσεις και θα μου μιλήσεις! Κατάλαβες;
Μπαμπάς: Κατάλαβα.
Μπαμπάς: Μπα; Τι βλέπω; Ενα όμορφο κοριτσάκι με ένα κατακόκκινο παλτό κι ένα καλαθάκι! Για που το'βαλες μικρούλα μου;
Μικρός : Που το είδες το καλαθάκι;
Μπαμπάς: Ε...υποτίθεται ότι η κοκκινοσκουφίτσα πρέπει να κρατάει ένα καλαθάκι με τρόφιμα, που το πάει στην άρρωστη γιαγιά της...
Μικρός :Ορίστε! Τους δίνεις ένα ρολάκι κι αμέσως έχουν σκηνοθετική άποψη!


------------------------- ------------------------- ------------------------- -

Σκηνή 4η

Στον μικρό έχει κολλήσει η ιδέα ότι είναι φλαμίνγκο.

Περιστέρι: Α!Ενα χαριτωμένο μικρό σπουργίτι!
Μικρός : Χαριτωμένο, ναι. Σπουργίτι, όχι.
Περιστέρι: Δεν είσαι σπουργίτι; Και τότε τι είσαι;
Μικρός : Φλαμίνγκο!
Περιστέρι: Φλαμίνγκο; ΧΑ- ΧΑ! Μα απ'οτι ξέρω τα φλαμίνγκο είναι ψιλόλιγνα πουλιά με ροζ χρώμα!
Μικρός : Ετσι είναι τα φλαμίνγκο που ζουν στην Αφρική. Αυτά που ζουν εδώ είναι σαν κι εμένα.
Περιστέρι: Μπα, υπάρχουν κι εδώ φλαμίνγκο;
Μικρός : Ελάχιστα! Το είδος μας συναντάται σπάνια! Εσάς σας άφησα να με συναντήσετε γιατί είστε συμπαθητικός.
Περιστέρι: ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ! Σου αρέσει να λες ψέματα,ε;
Μικρός : Ε...ναι! Στη πραγματικότητα είστε αντιπαθέστατος.

------------------------- ------------------------- ------------------------- -


Σκηνή 5η

Ο μικρός γράφει ένα μυθιστόρημα και ο πατέρας του τον παρακολουθεί με ενδιαφέρον.

Μπαμπάς: Δεν μου είπες, τι τίτλο έχει το μυθιστόρημα που γράφεις;
Μικρός :"Ο δολοφόνος με το τσεκούρι". Είναι παιδικό.
Μπαμπάς: Παιδικό;!
Μικρό ς :Ναι! Είναι η ιστορία ενός παιδιού που σκοτώνει τον πατέρα του με τσεκούρι.
Μπαμπάς: Γιατί;
Μικρός : Γιατί δεν μπορούσε να βρει πιστόλι.
Μπαμπάς: Οχι, εννοώ γιατί τον σκοτώνει;
Μικρός : Γιατί είναι πιο θεαματικό απ'το να τον δηλητηριάσει.
Μπαμπάς: ΕΝΝΟΩ, ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟ!
Μικρός : Ποιος σου είπε οτι τον ήθελε νεκρό; Σ' όλο το βιβλίο προσπαθεί να ξεφορτωθεί το πτώμα...

------------------------- ------------------------- ------------------------- -

Σκηνή 6η

Μικρός : Μπαμπά, πως γίνονται τα πουλιά;
Μπαμπάς: Βγαίνουν απ'τα αυγά.
Μικρός : Και τ' αυγά από που βγαίνουν;
Μπαμπάς: Από την κοιλιά της μαμάς τους.
Μικρός : Και οι μαμάδες από που βγαίνουν;
Μπαμπάς: Από άλλα αυγά, που βγαίνουν από άλλες μαμάδες.
Μικρός : Και τότε οι μπαμπάδες σε τι χρησιμεύουν;
Μπαμπάς: Το ήξερα οτι μου την είχε στημένη...

------------------------- ------------------------- ------------------------- -

Σκηνή 7η

Δυο περιστέρια κάνουν έρωτα και ο μικρός τα βλέπει.

Μικρός :Τι της κάνετε της κυρίας;
Περιστέρι: Φύγε από 'δω! Δεν είναι για σένα αυτά!
Μικρός : Γιατί δεν είναι για μένα; Τι της κάνετε δηλαδή;
Περιστέρι: Φύγε σου λένε!
Μικρός :Οχι, δεν φεύγω αν δεν μου πείτε τι της κάνετε!
Περιστέρα: Ε, πες του τι μου κάνεις να τελειώνουμε!
Περιστέρι: Τρελλάθηκες; Δεν μπορώ να πω σ' ένα παιδί τι σου κάνω!
Περιστέρα: Και γιατί όχι; Ετσι κι αλλιώς δεν μου κάνεις και τίποτα σπουδαίο.
Περιστέρι: Α, ΜΠΑ; ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;
Περιστέρα: Ε,ΛΟΙΠΟΝ,ΑΦΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ, ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μικρός : Αλλά ρωτάς κι άλλα μαθαίνεις...

------------------------- ------------------------- ------------------------- -

Σκηνή 8η

Πατέρας και γιος αγναντεύουν το ηλιοβασίλεμα...

Μικρός : Μπαμπά, τι ώρα είναι; Γιατί βραδιάζει τόσο νωρίς;
Μπαμπάς: Γιατί χειμωνιάζει και οι μέρες μικραίνουν...Πέρασε πια το καλοκαίρι, έφυγαν και τα χελιδόνια...Τέτοια εποχή ήταν όταν έφυγε η μητέρα σου μ'εκείνο το χελιδόνι. Πάει τόσος καιρός, αλλά εγώ πάντα τη σκέφτομαι και τη νοσταλγώ. Γιατί ποτέ δεν έπαψα να την αγαπάω και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μ'εγκατέλειψε...Τι ήταν αυτό που την κούρασε στη σχέση μας; Γιατί με βαρέθηκε τόσο γρήγορα;
Μικρός : Γιατί σε ρωτάνε τι ώρα είναι κι εσύ διηγείσαι την ιστορία της ζωής σου.

------------------------- ------------------------- ------------------------- -

Σκηνή 9η

Έχει πια σκοτεινιάσει εντελώς.

Μικρός : Μπαμπά, εγώ τη νύχτα φοβάμαι!
Μπαμπάς: Δεν πρέπει να φοβάσαι! Πρέπει να μάθεις από τώρα να αντιμετωπίζεις τον κόσμο με θάρρος και γενναιότητα...Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι
στη ζωή σου, θα σου συμβούν πολλά καλά πράγματα, αλλά και πολλά κακά.
Μικρός : Δηλαδή;
Μπαμπάς: Ε, να! Εγώ ας πούμε μια μέρα θα πεθάνω και θα μείνεις μόνος σου...
Μικρός : Πες μου και τα κακά.


Η Ελληνική Γλώσσα τροφός όλων των γλωσσών

Η Ελληνική Γλώσσα
τροφός όλων των γλωσσών

Η Ομηρική (Ελληνική) γλώσσα που αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών, δεν υπήρξε αρχή μιας εποχής στη γλωσσική ιστορία , αλλά το μόνο ακέραιο μνημείο μιας μακράς, προγενέστερης περιόδου κατά την οποία συντέθηκε, για να «ονοματίσει» τα επιτεύγματα και τις γνωστικές κατακτήσεις του μεγάλου προκατακλυσμιαίου πολιτισμού της «Χρυσής Εποχής». Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά, ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού. Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι «εξόδευσαν», για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την «βαπτίσουν» με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη. Γι� αυτό οι σκοταδιστές κάνουν το παν να την εξαφανίσουν. Περιττόν να πούμε ότι όλες οι Ευρωπαικές γλώσσες είναι ιδιώματα της Ελληνικής Γλώσσης. Οποια λέξη κι' αν εξετάσετε θα δείτε ότι η ρίζα της προέρχεται απο κάποια Ομηρική λέξη ή είναι παράφραση ταύτης.

love, λατινικό:love εκ του ''λάFω'' το διγαμμα F που είναι κανονικα το εκτο γραμμα του Ελληνικού αλφαβήτου γινεται αυ σημαίνει ''θέλω πολύ''

no, λατινικο:non,ne εκ του εκ του νη:αρνητικόν μόριον ''νέ τρώει, νέ πίνει'', νηπενθής=απενθής, νηνεμία=έλλειψις ανέμου

money, λατινικο:moneta εκ του μονία=μόνη επωνυμια της θεας Ηρας :''Ηρα μονία'', στο προαύλιο του ναου της στην Ρώμη βρισκόταν το νομισματοκοπείο, Τα νομισματα εφεραν την παρασταση της, (monetae)

I εκ του εγώ ή ίω στην Βοιωτική διάλεκτο

yes εκ του γέ=βεβαίως kiss me εκ του κύσον με= φιλησε με, λογια του Οδυσσεα στην Πηνελόπη.

move εκ του Ομηρικού αμείβου=κουνήσου!!!!!!

After εκ του Ομηρικου αυτάρ=μετά, ο Ομηρος μας λέγει''θα σας διηγηθω τι εγινε αυτάρ''

me εκ του :με

matrix εκ του:μητρα

model εκ του:μήδος=σχέδιο

disaster εκ του:δυσοίωνος+αστήρ!!!!!

Humor εκ του χυμόρ=χυμός (Στην διάλεκτο των Ευβοέων οπως αναφερεται και στον Κρατυλο του Πλάτωνοςτο τελικό σ προφερεται ως ρ. Π.χ.σκληρότηρ αντί σκληρότης)

Colonie εκ του κολώνεια =αποικιακη πόλις

Karat εκ του κεράτιον, μικρόν κέρας χρησιμεύον εις στάθμισιν βάρους

ιs εκ του είς

Heart,core εκ τού κέαρ=καρδιά

Pause εκ του παύση

exit εκ του έξιτε=εξέλθετε

exist λατινικά ex+sisto εκ του έξ+ίστημι=εξέχω, προέχω

serpent λατινικά:serpo έκ του έρπω, ερπετόν, ή δασεία προφέρεται ως σ:σερπετό, αντιδάνειον σερπαντίνα.

simple εκ του απλούς(δασύνεται)

Sponsor εκ του σπένδω=προσφέρω σπονδή.

care εκ του καρέζω.

day δία έλεγαν οι Κρήτες τήν ημέρα, ευδιάθετος=βρίσκεται σε καλή μέρα

medicine λατινικά:medeor εκ του μέδομαι,μήδομαι=σκέπτομαι πράττω επιδεξίως, μέδω=φροντίζω, μεδέων=προστάτης

restoration λατινικα:restauro εκ του ρά+ίστημι, οπου το ρά δεικνύει συνάρτησιν,ακολουθίαν, επίτασιν π.χ. ρά-θυμος, καί ίστημι=στήνομαι

restaurant εκ του ρά+ίσταμαι=έφαγα καί στηλώθηκα

resistance εκ του ρά + ίστημι

illusion εκ του λίζει=παίζει

flower λατινικά flos εκ του φλόος

brother λατινικα frater εκ του φράτωρ

space εκ του σπίζω =εκτείνω διαρκώς

marmelade λατινικα melimelum εκ του μελίμηλον =κυδωνι

menace εκ του μήνις

mentor εκ του μέντωρ

mother εκ του μάτηρ, μήτηρ

father εκ του πάτερ,πατήρ

maturity λατινικά:maturus εκ τού μαδαρός=υγρός

mow εκ του αμάω=θεριζω

moke εκ τού μώκος=αυτός που χλευάζει

Frapper μέσω του φραγκικού hrappan εκ του (F)ραπίζω =κτυπώ (F=το αρχαίο Ελληνικό δίγαμμα)

GLAMOYR λατινικο:GRAMOYR εκ του γραμμαριο!!! Η εξήγηση απλη.Οι ανθρωποι της τοτε εποχης εβλεπαν τους διάφορους μαγους και γόητες να παρασκευαζουν τις συνταγές τους με συστατικα μετρημενα σε γραμμαρια, και επειδη η ολη διαδικασια και η παρουσια αυτων των ατομων ηταν γοητευτικη και με κυρος το GRAMOYR-GLAMOYR πηρε την εννοια που του αποδίδουμε σημερα.

turbo εκ του τύρβη=κυκλικη ταραχώδης κινηση

night εκ του....νυχτα τι αλλo

transfer εκ του:τρύω(διαπερνώ)+φέρω, για παραδειγμα transatlantic=διαπερνω τον Ατλαντικο

eyes εκ του:φάεα=ματια

sex εκ του:έξiς, η λέξη δασύνεται και η δασεια κανονικα πρεπει να προφερεται μονο που εχουμε ξεχάσει το πως..... στην Αγγλικη διάλεκτο και για την συγκεκριμενη λέξη προφέρεται ως σιγμα. Σε άλλο παραδειγμα τo ύδωρ που επισης δασύνεται και με αλλαγη του δ σε τ εχουμε το βαρβαρικο water.............

maximum λατινικα:maximum εκ του μέγιστος

minor λατινικα:minor εκ του μινύς =μικρός. Προσεξτε τωρα το καταπληκτικό, στα επισημα γεύματα ειχαν το μινύθες γραμμάτιον ενα μικρο κειμενο δηλαδη στο οποίο αναγραφόταν τι περιελαμβανε το γεύμα. Απο εδω οι λοιποί βάρβαροι οταν σταματησαν να τρωνε ο ενας τον αλλο πηραν το ......MENU

mayonnaise εκ της πόλεως Mayon, Η πολις αυτη ελαβε το όνομά της εκ του Μάχωνος, αδελφού του Αννιβα, ο οποιος ειχε το Ελληνικο όνομα Μάχων

mine εκ του Μινώαι =λιμενες ονομασθεντες εκ του γνωστου Μίνωος! Κρητων λιμενες, Μίνωαι καλούμεναι (Διοδ.Σικελ.Ε'84,2) οπου γινοταν εμπορεία μεταλλευματων

boss εκ του πόσσις =ο αφεντης του σπιτιού

lord εκ του λάρς, οι Πελασγικές Ακροπόλεις ονομάζονταν Λάρισσες και ο διοικητής τους λάρς ή λαέρτης......

bar λατινικα:barra εκ του μάρα =εργαλείον σιδηρουργού

bank λατινικα pango εκ του παγιώ, πήγνυμι οι τραπεζες πηραν την ονομασια τους απο τα πρωτα "τραπεζια" (παγκους) που στηνονταν στην αγορα.

banjo λατινικα: pandura εκ του πανδούρα =μουσικο οργανο

double εκ του:διπλούς

dolllar εκ του τάλλαρον=καλαθι το οποιο χρησιμοποιούταν ως μοναδα μετρησης στις ανταλλαγες, π.χ δωσε μου 5 τάλλαρα σταρι να σου δωσω 3 αλευρι. Σε μας εχει μεινει ως τάλληρο αλλα και ως το γνωστό μας τελλάρo!!!

amen λατινικα:amen, ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΜΗΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΙΝΑΙ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟΥ ή μήν =ΑΛΗΘΩΣ, (ΙΛΙΑΔΑ ΟΜΗΡΟΥ Β291) , ημέν , Η 301. ΕΞΕΛΙΞΙΣ ΤΟΥ ημέν ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ αμέ!!

Best regards,

Anastasia Goneou
Business Organization Dept

ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

πηγή: http://durabond.ca/gdouridas/glossa2.html