Κυριακή, Μαΐου 24, 2009

Πώς να τραβήξετε φωτογραφία την... οθόνη σας!



Μη σκεφτείτε πως θα χρειαστεί να πάρετε καμιά φωτογραφική μηχανή και θα αρχίσετε να τραβάτε φωτογραφίες... Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Θα ισχυριστεί βέβαια κάποιος , "μα καλά, σε τι θα μου χρησιμεύσει κάτι τέτοιο"; Η απάντηση είναι "σε αρκετές περιπτώσεις"! Ας πάρουμε την περίπτωση που εκεί που δουλεύετε εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος και δεν ξέρετε πού οφείλεται. Το μήνυμα εμφανίζεται για 10 δευτερόλεπτα και μετά χάνεται, με αποτέλεσμα εσείς να μην προλαβαίνετε να γράψετε όλες τις λεπτομέρειες για να τις δώσετε σε εμάς. Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση;

Τη στιγμή που εμφανίζεται το μήνυμα πατάτε μια φορά το πλήκτρο PrtScn (Print Screen). Αυτό ήταν! Μόλις τραβήξατε φωτογραφία αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας εκείνη τη στιγμή! Αυτό που μένει είναι να το... εμφανίσετε :)

Ας πάμε λοιπόν στο σκοτεινό θάλαμο να εμφανίσουμε τη φωτογραφία μας... Πατάμε την "Έναρξη" ("Start") των Windows, επιλέγουμε "Προγράμματα" ("Programs") , "Βοηθήματα" ("Accessories") και εκεί επιλέγουμε την "Ζωγραφική" ("Paint"). Ανοίγει το πρόγραμμα της ζωγραφικής και αμέσως πηγαίνουμε στο μενού "Επεξεργασία" ("Edit") και επιλέγουμε "Επικόλληση" ("Paste"). Αμέσως βλέπουμε την εικόνα να εμφανίζεται στην οθόνη μας (Δείτε πιο κάτω και τη δοκιμή που κάναμε εμείς).Τώρα, το μόνο που μένει είναι να αποθηκεύσουμε το αρχείο πατώντας "Αρχείο" ("File") , "Αποθήκευση ως" ("Save as"), να του δώσουμε ένα όνομα και να το αποθηκεύσουμε!

Τόσο απλά και τόσο γρήγορα!




ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Εάν πατώντας το πλήκτρο PrtScn δεν μπορείτε να πάτε να κάνετε επικόλληση, τσεκάρετε μήπως είναι ενεργοποιημένο το πλήκτρο F Lock γιατί μπορεί να το μπλοκάρει αυτό.



Aπό το PC Help and Solutions

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου